Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z podanych składników zagnieć ciasto jak na pierogi. Wyrabiaj tak długo, aż będzie jednolite w przekroju.
Ciasto rozwałkuj na grubość około 3 mm. Wykrawaj foremkami w kształcie gwiazdek od największej do najmniejszej lub jednakowej wielkości pierniczki.
Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 10 minut.
Pierniczki ułóż w kształcie choinki, smarując je rozpuszczoną czekoladą białą lub ciemną.
Przygotuj lukier: Białko utrzyj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
Z góry cienkim strumieniem polej lukrem tworząc włosy anielskie.